ВЕЛИКО СРЦЕ ЉИЖАНА ОМОГУЋИЛО ЛАЗИНУ ОПЕРАЦИЈУ


Успешно реализована хуманитарна акција Кошаркашког клуба “Бабајић” за прикупљање помоћи за седмогодишњег Лазара Ивановића из Кадине Луке

Божићним турниром пионирских категорија одиграном у Љигу завршена је акција коју је покренуо кошаркашки клуб “Бабајић”, а која је започела претходног векенда. Љиг је у празничне дане у два наврата био домаћин турнира који су, поред домаћих састава, окупили тимове из Чачка, Ваљева, Обреновца, Горњег Милановца, Лајковца, и Лазаревца. Укупно је учествовало 13 сениорских и 4 пионирске екипе.

“Срећни смо сви, мали Лаза ће 10.јануара ићи на операцију очију која ће му омогућити да знатно лакше учи и игра се”, каже тренер “Бабајића” Владимир Јеремић, иницијатор ове дивне акције. “Најуспешнијима смо доделили пехаре, али су овде победници сви коју су играли, гледали, купили карту. Уз спортисте, наше Културно-уметничко друштво, рецитатори, извођачи српских и духовних песама, суграђани који су узели учешће у организацији и реализацији ове акције показали су да је Љиг град дивних и племенитих људи.”
Поред хуманитарног аспекта, турнири су били јединствена прилика за промоцију Кошаркашког клуба “Бабајић”: Јеремић је презадовољан што је општина стала иза клуба.
“Драго ми је што је општина Љиг пружила огромну подршку нашем раду. Куповином кошаркашких лопти за играче наше пионирске селекције дали су велики подстрек сваком играчу, тренерима и управи. Председник општине Драган Лазаревић и начелник Општинске управе Милан Јанићијевић су нас обавестили да ће наш клуб у овој календарској години из општинског буџета добити пола милиона динара. То нас веома радује, али и обавезује да радимо још боље”, истиче Владимир Јеремић и додаје, “Надам се да је у Љигу, уз одбојку и фудбал, дефинитивно заживела и кошарка.”