ФУДБАЛ: КАЧЕР, РАЈАЦ И НАПРЕДАК У ТРЦИ ЗА ВИШЕ РАНГОВЕ


Ускоро крећу припреме и пријатељске утакмице пред пролећни део сезоне

Од девет клубова из љишке општине, Качер и Спартак су у највишем рангу и такмиче се у Колубарској окружној лиги. На крају јесењег дела првенства Белановчани су заузели треће место са само бодом заостатка у односу на водеће Осечину и Димитрија Туцовића из Ћелија који имају по 33 бода. Качерцима је циљ да се ове сезоне изборе за пласман у зонски ранг такмичења, па ће борба за прво место на пролеће бити врло занимљива. Спартак је са 14 освојених бодова презимио на 13.месту са бодом више од Бањана и два више од ваљевског Сењака, док је на последњем, 16.месту већ отписани ЗСК из Ваљева.
У Међуопшптинској лиги „Запад“ наступају два клуба из наше општине и то на импресиван начин. Рајац и Стари другари „јуре“ прво место које воду у Окружну лигу. Тим из Кадине Луке је јесењи првак са 40 освојених бодова од могућих 42. Са само три бода заостатка на другом месту је екипа Стари другари из Љига. Несумњиво да ће пролећни део сезоне протећи у знаку борбе наша два клуба за место број 1. Јесен ће остати упамћена по њиховом сјајномм дуелу у „Ћућину“ пред око две хиљаде гледалаца који је после вођства Рајца од 2:0 завршен нерешено – 2:2.
У Општинској лиги „Љиг-Мионица-Лајковац“ најбоље пласирани тим из сваке општине иде у виши ранг. На челу табеле је Напредак из Јајчића са 20 бодова, док је прва најоља екипа са љишке територије петопласирани Бабајић са 12 бодова. Мало је вероватно да ће Јајчани у преосталих осам кола пролећног дела првенства испустити овако велику предност, а у клубу су већ у зимској паузи радили на појачањима за наредну сезону. У овом рангу наступају и два латковачка клуба, Младост и Пролетер.
Пионирска селекција Омладинца у Колубарско-мачванској лиги има половичан учинак са реалним шансама да се до краја првенства домогне горњег дела табеле. Петлићи у конкуренцији 13 тимова из Колубарског округа заузимају друго место са 28 бодова и само 3 бода заостатка у односу на водећи Сењак из ваљева.
Судећи по пласманима већине наших тимова после јесењег дела првенства, у готово свим ранговима чека нас занимљиво фудбалско пролеће.