ОДБОЈКА: ЖЕЛЕЛИ СМО ДА ИГРАМО У СУПЕРЛИГИ, ЉИГ ЈЕ БИО ПРАВИ ИЗБОР


Летошња појачања, Пазарци Ермин Коничанин и Алија Бекрић, о разлозима доласка у Спартак

“Пре три-четири године гостовао сам овде као играч Новог Пазара и уверио сам се због чега се сви прибојавају гостовања у Љигу”, почиње причу примач Спартака Алија Бекрић. “Корона је генерално допринела да и на одбојкашким утакмицама долази мање људи и тако је и овде, али смо итекако осетили паклену атмосверу у мечевима против Ниша, Такова и Младог радника”, истиче „странац“ који је напречац освојио навијаче својом изузетном енергијом коју уноси буквално у сваку акцију.

Средњи блокер Ерми Комичанин каже да је прошла сезона у Пазару била веома стресна:

“Играли смо под страховитим притиском. Сви су очекивали опстанак и били смо близу остварења тог циља, али се на крају показало да ипак нисмо имали довољан квалитет и испали смо. Међутим то искуство нас је научило да се много лакше носимо са притиском. Имало смо у Љигу у мечу против Такова минус од 0:2, али ни једног тренутка екипа није губила главу и тај меч смо преокренули. Слично је било и против Ниша”, подсећа Коничанин.

Обојица су могли и у друге суперлигашке средине:

“За Ермина и мене много је боље да играмо у Спартаку него да седимо на клупи Звезде или Војводине”, наглашава Бекрић. “Посебно је задовољство играти у граду где људи одлично разумеју овај спорт, где вам се на улици јаве јер вас препознају са одбојке.”

Коничанин посебно истиче да је ове године Суперлига изузетно јака:

“Квалитет такмичења је знатно подигнут. У таквим околностима ми смо на прагу да и теоретски обезбедимо опстанак, а можда чак и пласман који нас води у доигравање за титулу првака Србије. Евентуално учешће у плеј-офу била би права награда за наш тим јер од почетка сезоне радимо добро и дајемо све од себе да се у Љигу и наредне године играју суперлигашке утакмице”, закључује блокер Спартака.