ОДБОЈКА(М): ДУЕЛ ДВА СПАРТАКА ЗА КРАЈ ЛИГЕ И МЕСТО У ПЛЕЈ-ОФУ

„Ми ћемо против Суботичана дати све од себе да победимо и играмо у плеј-офу”, поручује техничар љишког суперлигаша Жељко Матић уочи сутрашњег меча који се од 19,00 часова игра у Љигу.
Термин је промењен, уместо у суботу игра се у петак, али су амбиције остале исте. После обезбеђеног опстанка у лиги Љижани желе да играју четвртфинале првенства, највероватније против Звезде.
„ Желимо да још мало играмо одбојку и продужимо сезону. Једини начин да то и остваримо је победа против Суботичана. Сви смо веома мотивисани и верујемо да ћемо наградити себе и наше навијаче учешћем у завршници борбе за титулу првака Србије.

Тренер Љижана Ненад Ковачевић је пре почетка првенства донео храбру одлуку да улогу главног организатора игре додели младом Матићу.
„Ја никада не бежим од изазова и верујем у оно што радим, а тренерову одлуку разумео сам и као израз поверења и као дуг према клубу у којем сам 14 година чекао на овај тренутак. Све важно у мојој каријери догодило се у Спартаку, ја сам дете овог града и овог клуба и нема веће части за једног спортисту од шансе коју сам ја добио, поносно истиче 22-годишњи Жељко Матић.
Он напомиње да је имењак из Суботице имао одличну лигашку сезону коју ће покушати да заврши победом, а за крај разговора додаје:
„Њихов тим заслужује велико поштовање, али нама се указала шанса коју желимо да искористимо. Позивам навијаче да сутра од 19,00 часова буду уз нас и уживају у доброј одбојци. Обећавам победу Спартака, надам се нашег.”

За више сличних вести, посетита портал Спорт24 (http://sport24.rs)